بهزاد رهسپار، درباره موضوع دندانهاي عقل و اقدامات پيشگيرانه، اظهار داشت: دندانهاي عقل حدود16 تا 18 سالگي به دو سوم رشد خود ميرسد و در اين سنين بايد حتماً همه افراد يک عکس راديولوژي OPG داشته باشند تا از اين طريق تشخيص داده شود که آيا فضاي کافي براي رويش دندان عقل وجود دارد يا خير و در غير اين صورت اقدامات لازم توسط جراح فک و صورت گيرد.
وي افزود: دندانهاي عقل قبل از رويش به صورت کيست طبيعي بوده و به تدريج زماني که از حالت نهفتگي خارج ميشوند اين کيست از بين ميرود ولي زماني که فضاي کافي براي رويش دندان عقل وجود نداشته باشد اين کيست از بين نرفته و زير لثه باقي ميماند و ميتواند عوارضي را براي فرد برجاي گذارد.
رئيس انجمن دهان، فک و صورت ايران ادامه داد: در صورتي که اين کيست در لثه وجود داشته باشد بايد حتماً خارج شود چرا که در صورت تغيير شکل ميتواند تبديل به کيستهاي ديگر و يا تومور شود و از آنجايي که اين مشکل دردي براي بيمار ندارد فرد به جراح فک و صورت مراجعه نميکند و به صورت تدريجي اين کيست ميتواند مشکل آفرين شود.
رهسپار خاطرنشان کرد: از آنجايي که پيشگيري مهمتر از درمان است و براي بيماريهايي همچون ديفتري و کزاز قبل از ابتلا واکسن تزريق ميشود در مورد دندانهاي عقل نيز بايد به موقع اقدام کرد و تا 18 سالگي که دو سوم دندان عقل تشکيل شده بدون عارضه آن را خارج کرد چرا که پس از آن ميتواند اين مسئله به صورت پيچيده تر انجام گيرد.
وي گفت: زماني که فضا براي رويش دندان عقل به صورت کافي وجود نداشته باشد ريشه دندان به صورت عمقي پيشروي ميکند و ميتواند به عصب حسي گوشه لب آسيب برساند و هر چقدر هم که جراح حاذق باشد ممکن است در درمان و کشيدن دندان عقل، کم حسي در لب ايجاد شود.
اين جراح دهان، فک و صورت خاطرنشان کرد: همچنين وجود دندانهاي عقل نيمه رويش يافته ميتواند مشکل در زدن مسواک ايجاد کند و ساير دندان ها را از اين طريق دچار پوسيدگي سازد از طرفي دندان عقل نيز ميتواند سبب ماندن بقاياي غذا و مواد خوراکي بين دندانهاي 8 و 7 شده که دندانهاي مجاور در معرض آسيب قرار ميگيرند احتمال عفونت لثه نيز وجود دارد و سبب بوي بد دهان مي گردد.
درباره این سایت